Waar sta ik voor?

Bij B  & P verzamelen wij data van lichaamsmetingen en (sport)testen die jouw niveau van fitheid weergeven. Met deze data kunnen wij jouw voortgang meten en de training en/of het voedingsadvies hierop afstemmen, zodat jij jouw doelen gaat behalen!

Doelen B & P Health

Samen gaan wij aan de slag om te zoeken naar de gezonde en actieve leefstijl die bij jouw past zodat jij je fitter, gezonder, energieker gaat voelen en jouw (sport)prestaties verbeteren.

Werkwijze B & P Health

Meten is weten

Voeding

Juiste trainingsprikkel

Constant blijven

Techniek & mobiliteit

Wetenschappelijke ontwikkelingen volgen

Om de resultaten te behalen die jij voor ogen hebt, is het noodzakelijk om eerst jouw lichaamssamenstelling en niveau van fitheid in beeld te brengen. Dit doen we aan de hand van metingen en (sport)testen. Deze resultaten geven jou de mogelijkheid om tijdens je trainingsproces je vorderingen in de gaten te houden en indien nodig de training aan te passen, zodat jouw doelen behaald worden.

Het motto van Body & Performance is dan ook ‘Meten is weten’. Tijdens alle trainingen worden alle series, herhalingen en moeilijkheidsgraad gedocumenteerd. Tijdens de training willen we een progressieve overload op het lichaam plaatsen. Dit is een principe waardoor je lichaam een signaal krijgt, waardoor het zich gaat aanpassen. Dit kan onder andere gedaan worden met zwaardere weerstanden, meer series, kortere rustpauzes en de hoeveelheid trainingen in één week. Met een nieuwe meting wordt daarna bepaald hoeveel vooruitgang het lichaam heeft geboekt.

De trainingsschema’s en voedingsadviezen die worden aangeboden zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwingen. We besteden wekelijks tijd om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van training, sportprestaties en voeding. Hiervoor gebruik ik literatuur studies en ben ik lid van relevante organisaties.

Tijdens de training wordt er goed op je houding en uitvoering gelet. In de huidige maatschappij bewegen mensen vaak te weinig of ontstaan er door repeterende bewegingen compensatie patronen met bewegingsbeperkingen en een afwijkend bewegingspatroon tot gevolg. Het optimaliseren van het bewegingspatroon kan door middel van mobiliteitsoefeningen onderdeel zijn van jouw trainingsschema en de fundering zijn om klachten te voorkomen.

Een ander onmisbaar onderdeel in het veranderen van je lichaamssamenstelling zoals afvallen, in spiermassa aankomen of het verbeteren van je prestaties is, voeding. Voeding bevat alle benodigde bouwstoffen(eiwitten), energievoorziening(koolhydraten) en vetten die je nodig hebt. De juiste combinatie van deze 3 macronutriënten zorgt ervoor dat jouw voeding is afgestemd op het behalen van jouw doelen.

Samen gaan we hard aan de slag om jouw doelen te behalen en deze ook te kunnen blijven vasthouden. Iedereen is anders. De één is al gewend aan beweging, terwijl de ander al heel lang niets aan beweging heeft gedaan. De één wordt geleefd door zijn werk en/of gezin, terwijl de ander juist op zoek is naar meer uitdaging. Samen gaan wij aan de slag om te zoeken naar de gezonde en actieve leefstijl die bij jouw past zodat jij je fitter, gezonder, energieker gaat voelt en jouw (sport)prestaties verbeteren.